duminică, 4 iulie 2010

Despre Fumat

• De mii de ani, oamenii fumeaza sau mesteca frunze de tutun (Nicotiana tabacum). Tutunul a fost descoperit si cultivat pentru prima data pe continentul american, chiar din anul 6000 i.e.n.
• Dupa descoperirea si colonizarea Americii de Nord si de Sud, tutunul a fost exportat masiv in Europa continentala si in restul lumii. Inca de la inceput, folosirea tutunului a fost extrem de controversata. Unele persoane ii apreciau calitatile medicinale. Spre exemplu, se presupunea ca tutunul protejeaza de efectele devastatoare ale ciumei. Inca din secolul XVII, oamenii au speculat ca poate exista o legatura intre boli, cum ar fi cancerul, si utilizarea tutunului. Metodele de cercetare moderne pun la dispozitie dovezi ale influentei nefaste a tutunului asupra sanatatii. Pe de alta parte, se fac anunturi publice prin intermediul mass-mediei care atrag atentia asupra riscului crescut pe care il are tutunul asupra sanatatii si despre dependenta pe care o poate creea.
• Ce calitati are tutunul pentru a-i determina pe oameni sa il foloseasca in ciuda tuturor avertismentelor ? Fumatul sau mestecatul de tutun ii face pe oameni sa se simta bine, ba chiar sa simta o usoara euforie. Desi exista mii de substante chimice in tutun (facand abstractie de cele adaugate de producatorii de tigari), una dintre aceste substante si anume nicotina produce o stare de bine, care ii determina pe oameni sa mai ia o tigara sau inca o priza de tutun.

Hotel booking

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu