joi, 9 februarie 2012

Renuntam la fumat daca bem ceai de pedicuta

Renuntam la fumat daca bem ceai de pedicuta

 

Fumatul este un obicei care ingrijoreaza mai ales medicii si fitoterapeutii. Potrivit medicilor Darick Antell si Eva Taczanoski de la University, fumatul mareste riscul de cancer, si ne face sa aratam mai in varsta decat suntem.
Specialistii au studiat efectele de imbatranire ale fumatului asupra a 34 de perechi de gemeni identici, cu varste cuprinse intre 45 si 75 de ani. Astfel ca un geaman care a un pachet de tigari, zilnic, timp de 40 de ani incaruntise cu aproape 50 la suta mai mult decat fratele lui, care era nefumator.
Din pacate, persoanele care fac o pentru fumat renunta mai greu sau niciodata la acest viciu. Totusi, cei care reusesc aceasta performanta se bucura de faptul ca, treptat, monoxidul de carbon se elimina din organism. Intr-o saptamana, s-a demonstrat ca riscul de a deceda in urma unui se micsoreaza vizibil.
Mai tarziu, peste cinci ani de la data renuntarii la fumat, starea de sanatate se amelioreaza si acel risc care-l pandea de a suferi un grav accident vascular este minim, ca si in cazul unei persoane nefumatoare. De fapt, statisticile dovedesc si faptul ca 50 la suta din fumatori care nu accepta solutia renuntarii la fumat sunt suferinzi si de artrita. Nu stim daca aceste argumente ar putea sa-i convinga pe cei mai perseverenti fumatori, dar cei care cauta un remediu eficient trebuie sa incerce terapia cu pedicuta.
Infuzia acestei plante ii indeparteaza pe fumatori de viciul lor, provocandu-le acestora o stare de greata in momentul in care trag cateva fumuri din tigara. Tratament pentru sapte zile Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta uscata peste care turnam 150 ml. apa clocotita. Vasul va fi acoperit si, dupa 15 minute, se bea ceaiul, dimineata, dupa ce se serveste micul dejun. Tratamentul trebuie continuat timp de sapte zile. (Liliana Ivan)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu